Davy Van Reeth

“gedreven om te creëren, kennis op te doen en door te geven”

foto KUFB

Al van kinds af is Davy Van Reeth gepassioneerd door bloemen en planten, werken in de tuin, boeketjes maken met veldbloemen, …

Na zijn secundaire studies tuinbouw aan het Technisch Instituut Scheppers te Herentals volgt hij er ook een 7de specialisatiejaar bloemsierkunst. In 2002 begint zijn praktische ervaring in een bloemenzaak te Lille, Amaryllis.

Hij krijgt er de kans zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen om in 2003 met een eigen bloemenzaak, Bloembinderij Calluna, van start te gaan. In deze zaak maakt hij allerhande bloemendecoraties en plantenarrangementen.

Daarnaast legt hij zich ook toe op verschillende wedstrijden, zo behaalde hij  reeds 3 koninklijke titels bij de elite van de arbeid (Koninklijke Unie voor Floristen in België), een eerste prijs op “La Fête de Jardins & Loisirs” in Chevetogne en een eerste prijs op “Concours Amaryllis” en Beloeil.

Ook op de jaarlijkse bloemenhappenings “fleuramour” te Alden Biezen en “Wintermoments” te Brugge vind je Davy terug.

Bovendien volgde Davy ook een lerarenopleiding. Momenteel geeft hij naast zijn creatief bloemschikwerk ook les bloemsierkunst aan CVO Volt te Heverlee en Syntra Antwerpen in avondonderwijs. Met veel engagement bouwt hij er de opleiding bloemsierkunst uit tot een volwaardige opleiding.